Top
Image Alt

Polityka prywatności

Home  /  Polityka prywatności

Ochrona danych osobowych

  1. Właścicielem serwisu internetowego (Operatorem Systemu) dostępnego pod adresem https://bctincentive.pl/ jest BCT Group sp. z o.o. sp.k., ul. Dobromiły 16, 61-055 Poznań, NIP: 7792114561 REGON: 639744639, email: info@bctincentive.pl
  2. Administratorem danych osobowych jest Operator Serwisu.
  3. Przysługuje Ci prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania.
  4. Cele, podstawy prawne i okresy przetwarzania danych:

Media społecznościowe:

W zakresie działania w mediach społecznościowych będziemy przetwarzać Twoje dane w następujących celach:

  1. prowadzenia naszego profilu/kanału w mediach społecznościowych, na warunkach przez nie określonych i informowania Cię za ich pośrednictwem o naszej aktywności, organizowanych przez nas wydarzeniach oraz oferowanych produktach i usługach;
  2. kontaktu z Tobą;
  3. analizy funkcjonowania, popularności i sposobu korzystania z naszego profilu/kanału;
  4. przesyłania Ci informacji handlowych, w tym zaproszeń na organizowane przez nas wydarzenia, za pośrednictwem funkcjonalności profilu/kanału.

Podstawą prawną przetwarzania Twoich danych w wymienionych wyżej celach jest nasz prawnie uzasadniony interes (art. 6.1.f RODO), który polega na promocji naszej działalności i poszerzaniu grona naszych sympatyków oraz udzielaniu odpowiedzi na Twoje pytania. Dane osobowe przetwarzamy przez okres Twojej aktywności związanej z profilem/kanałem, a następnie maksymalnie do czasu usunięcia Twojego konta lub usunięcia Cię z profilu/kanału.

Cele marketingowe

W celach marketingowych Twoje dane będziemy przetwarzali na podstawie udzielonej przez Ciebie zgody (art. 6.1.a RODO), Dane będą przetwarzane przez 5 lat liczonych od 1 stycznia roku następującego po dacie wyrażenia zgody, lub do momentu cofnięcia przez Ciebie zgody. Dzięki tej zgodzie będziemy mogli przesyłać Ci informacje na temat naszej oferty, wydarzeń przez nas organizowanych i promocji, które dla Ciebie przygotowaliśmy.

Realizacja usług i Newsletter

W celach realizacji usług, podejmowania niezbędnych czynności przed zawarciem umowy oraz w uzasadnionych przypadkach archiwizacji danych po zrealizowaniu usługi. Twoje dane będziemy przetwarzali na podstawie zawartej umowy (art. 6.1.b RODO),

Poza tym Twoje dane będziemy przetwarzali również w celu ustalenia roszczeń, obrony przed nimi i ich dochodzeniu, co stanowi nasz prawnie uzasadniony interes (art. 6.1.f RODO). Dane te przetwarzamy do momentu przedawnienia ewentualnych roszczeń określonych przepisami prawa.

Formularze kontaktowe

W przypadku formularzy kontaktowych podanie Twoich danych osobowych może być niezbędne do prawidłowego przesłania zapytań poprzez udostępnione przez nas formularze kontaktowe. W takim przypadku Twoje dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w celach prawidłowej obsługi realizacji zapytań przesłanych przez Ciebie do Operatora Systemu. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do prawidłowej obsługi Twojego zapytania,

5. Masz prawo żądania:

    1. dostępu do treści Twoich danych;
    2. ich sprostowania;
    3. usunięcia Twoich danych, jeżeli:
      1. wycofasz Swoją zgodę na ich przetwarzanie,
      2. Twoje dane osobowe przestaną być niezbędne do celów, w których zostały zebrane lub w inny sposób przetwarzane,
      3. wniesiesz sprzeciw wobec wykorzystywania Twoich danych w celach marketingowych,
      4. wniesiesz sprzeciw wobec wykorzystywania Twoich danych w celu dostosowania naszych usług do Twoich preferencji,
      5. Twoje dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem
    4. ograniczenia przetwarzania Twoich danych;
    5. wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania na podstawie RODO;
    6. przenoszenia Twoich danych na podstawie RODO;
    7. cofnięcia zgody na przetwarzanie w dowolnym momencie, o ile następuje ono na podstawie Twojej zgody. Cofnięcie zgody nie wpływa na przetwarzanie Twoich danych dokonywane przez nas przed jej cofnięciem;

6. Przysługuje Ci również prawo wniesienia skargi do PUODO, gdy uznasz, że przetwarzanie Twoich danych osobowych, narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

7. Na co dzień korzystamy z usług firm, dzięki którym zapewniamy Ci najwyższy standard obsługi. Twoje dane osobowe mogą zostać im przekazane do przetwarzania na nasze zlecenie. Dzieje się tak najczęściej w przypadku współpracy z konkretnym usługodawcą (np. dostawcą usług przechowywania danych, dostawcą usług pocztowych, kurierskich, płatniczych, prawniczych, ubezpieczeniowych, informatycznych i audytowych) lub podwykonawcą (np. agencją marketingową).

8. Twoje dane możemy przekazać również podmiotom powiązanym z nami kapitałowo lub osobowo. W takiej sytuacji przekazanie danych nie uprawnia innych podmiotów do dowolnego ich przetwarzania, a jedynie do korzystania z nich w celach wyraźnie przez nas wskazanych. W żadnym przypadku przekazanie danych nie zwalnia nas jako Administratora z odpowiedzialności za ich przetwarzanie.

9. W związku z korzystaniem przez nas z mediów społecznościowych, Twoje dane osobowe mogą być przekazywane właścicielom portali: m.in. Facebook, LinkedIn, YouTube, Instagram, a także obsługującym nas agencjom marketingowym.

10. Nasi dostawcy usług mają siedzibę głównie w Polsce i w innych krajach Europejskiego Obszaru Gospodarczego (EOG). Niektórzy spośród dostawców mają siedzibę poza terytorium EOG. W związku z przekazaniem danych Użytkownika poza terytorium EOG, zadbaliśmy, aby dostawcy gwarantowali wysoki stopnień ochrony danych osobowych.

 

Ciasteczka (Pliki cookies)

Szanowny Użytkowniku,

Wybierając „AKCEPTUJĘ POLITYKĘ PLIKÓW COOKIES”  wyrażasz zgodę na umieszczanie plików cookies na Twoich urządzeniach a następnie przetwarzanie zapisanych w nich informacji przez nas oraz naszych partnerów biznesowych. Pliki te będą przetwarzały dane w celach statystycznych w tym w zakresie historii przeglądania naszych stron, Twoich danych lokalizacyjnych generowanych przez Twoje urządzenie, w celach marketingowych (obejmujących zautomatyzowaną analizę Twojej aktywności na stronach internetowych w celu poznania Twoich potencjalnych zainteresowań dotyczących naszej oferty, w celu dostosowania komunikatów marketingowych i tworzenia dedykowanych ofert).

W przypadku chęci edytowania zakresu powyższej zgody, kliknij „USTAWIENIA”, gdzie będziesz mógł dokonać indywidualnego wyboru plików cookies jakie zostaną umieszczone na Twoich urządzeniach.

W przypadku zamknięcia tego okna poprzez kliknięcie „X” na Twoim urządzeniu zostaną umieszczone wyłącznie techniczne pliki cookies, które są niezbędne do prawidłowego działania naszej strony, gdzie  brak ich umieszczenia uniemożliwiłby przeglądanie naszych stron i korzystanie z części ich funkcjonalności.

Więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych oraz wykorzystaniu plików cookies uzyskasz, klikając „USTAWIENIA”.

 

Osadzone treści z innych witryn

Artykuły na tej witrynie mogą zawierać osadzone treści (np. filmy, obrazki, artykuły itp.). Osadzone treści z innych witryn zachowują się analogicznie do tego, jakby użytkownik odwiedził bezpośrednio konkretną witrynę.

Witryny mogą zbierać informacje o tobie, używać ciasteczek, dołączać dodatkowe, zewnętrzne systemy śledzenia i monitorować twoje interakcje z osadzonym materiałem, włączając w to śledzenie twoich interakcji z osadzonym materiałem jeśli posiadasz konto i jesteś zalogowany w tamtej witrynie.

 

Jak długo przechowujemy twoje dane

Jeśli zostawisz komentarz, jego treść i metadane będą przechowywane przez czas nieokreślony. Dzięki temu jesteśmy w stanie rozpoznawać i zatwierdzać kolejne komentarze automatycznie, bez wysyłania ich do każdorazowej moderacji.

Dla użytkowników którzy zarejestrowali się na naszej stronie internetowej (jeśli tacy są), przechowujemy również informacje osobiste wprowadzone w profilu. Każdy użytkownik może dokonać wglądu, korekty albo skasować swoje informacje osobiste w dowolnej chwili (nie licząc nazwy użytkownika, której nie można zmienić). Administratorzy strony również mogą przeglądać i modyfikować te informacje.

 

Jakie masz prawa do swoich danych

Jeśli masz konto użytkownika albo dodałeś komentarze w tej witrynie, możesz zażądać dostarczenia pliku z wyeksportowanym kompletem twoich danych osobistych będących w naszym posiadaniu, w tym całość tych dostarczonych przez ciebie. Możesz również zażądać usunięcia przez nas całości twoich danych osobistych w naszym posiadaniu. Nie dotyczy to żadnych danych które jesteśmy zobligowani zachować ze względów administracyjnych, prawnych albo bezpieczeństwa.

 

 

Nie możesz się zarejestrować